Приписна кампанія юнаків стартувала. Коментар Харківського облвійськкомату

05.01.2015 08:50 Влада
В Україні почалися заходи щодо приписної кампанії юнаків 1998 року народження.

Відбудуться зміни і в строковій службі – з наступного року буде відновлено призов. За словами секретаря РНБОУ Олександра Турчинова, тепер в армію йтимуть не з 18, а з 20 років.

– Тобто призову на строкову військову службу підлягатимуть молоді люди від 20 до 27 років. Хлопців 18 та 19 років наступного року ми призивати не будемо, – наголосив секретар РНБО.

Усього в 2015 році армію поповнять 40 000 призовників та 10 500 контрактників.

Навесні, за прогнозами заступника військового комісара Харківського обласного військкомату Юрія Калгушкіна, у Харківській області в армію заберуть близько 2 500 призовників.

На його думку, збільшення кількості строковиків – необхідний крок.

– Ситуація на Донбасі через рік-два може десь стати краще, але миру в повному розумінні не буде. Це довготривалий процес. На сьогодні кількість чоловічого населення, яке володіє військовою спеціальністю, недостатня. Тому, можливо, буде скасовано низку відстрочок з призову на строкову військову службу. Це робиться з метою збільшення нашого резерву військових, – каже Юрій Калгушкін.

Зміниться і термін служби. Люди з вищою освітою замість дев’яти місяців служитимуть рік, решта замість року – півтора.

Юрій Калгушкін каже, що така необхідність назріла давно, оскільки за рік людина не встигає добре опанувати військову спеціальність за один рік.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 154 від 25.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта