Призов до армії поновлено. Нові постанови ВРУ

17.04.2014 09:09 Влада
http://infosmi.net/ http://infosmi.net/

Депутати рекомендують Міністерству оборони України вивчити питання про розгортання навчально-тренувальних центрів для добровольців.

Верховна Рада ухвалила постанову про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв`язку з агресією Російської Федерації.

За відповідний документ (№4519) проголосував 231 народний депутат із 308, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до постанови, парламент рекомендує виконуючому обов’язки президента України вивчити доцільність відновлення призову до Збройних сил України.
Крім того, ВР рекомендує Міністерству освіти і науки України визначити доцільність розширення вивчення початкової військової підготовки у курсі «Захист Вітчизни» в середніх загальноосвітніх навчальних закладах, відновлення роботи військових кафедр при вищих навчальних закладах.

Також рекомендується Міністерству оборони України вивчити питання про розгортання навчально-тренувальних центрів для добровольців, які можуть залучатися до служби у військовому резерві та складу загонів територіальної оборони.
Кабінету міністрів України рекомендується опрацювати питання фінансового забезпечення зазначених вище заходів.

Контроль за виконанням цієї постанови покладається на Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Джерело: УНІАН
Автор: Администратор сайта