Про зміни до Конституції розповів представник Президента у Верховній Раді

27.07.2012 10:09 Влада
Нинішня Конституція України не забезпечила основних прав та свобод у повсякденному житті громадян, а отже вимагає змін.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат України Юрій Мирошниченко.

Низький рівень довіри до інститутів влади, до держави уцілому обумовлений у тому числі тим, що задекларовані на папері норми не втілюються у життя.

- Другий розділ Конституції, який дуже високо оцінила правова громада Європи і всього світу, не забезпечений тими інструментами і механізмами, які би робили ці гарантії невід'ємною частиною життя, - сказав Юрій Мирошниченко. - Конституційна асамблея не готує нової Конституції. Проте дискусія про те, чи ухвалювати новий текст, чи йти у відповідності до 13 розділу Конституції, де йдеться про внесення змін, у нас була.

Завдання, яке ставиться перед асамблеєю, - привезти до сучасних потреб українського суспільства структуру економіки, суспільно-політичних інститутів, правильно розподілити між ними повноваження, у тому числі усунути ті, що дублюються. Залишається також і питання розвитку місцевого самоврядування.

Юрій Мирошниченко наголосив, що до числа тих, хто буде змінювати головний закон України, ввійдуть вчені, громадські діячі, політики і журналісти.

- Це дуже фаховий, потужний колектив, - запевнив народний депутат.


У який спосіб будуть змінювати Конституцію поки що невідомо. Чи це буде один закон про внесення змін, чи кілька законів, що матимуть системну єдність. Тим не менш Юрій Мирошниченко впевнений — зміст конституційних перетворень полягатиме у реалізації і досягненні європейських стандартів життя.  

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта