Профспілки Харківської області готові вивести людей на площу

25.10.2013 15:45 Влада
http://s.pikabu.ru http://s.pikabu.ru
З огляду на страйки у країнах Євросоюзу, зокрема у Польщі, українські профспілки готові так само вдаватися до рішучих дій. Таку заяву зробив Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

- Профспілки Харківщини завжди займали активну позицію по цим питанням і  при необхідності виводили людей на площу і зараз ми готові це зробити, - заявив Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. - Проте зараз у нас є конструктивний діалог з роботодавцями, який дозволяє вирішувати багато гострих моментів без крайніх мір. Наприклад, коли виникла складна ситуація з утворенням заборгованості заробітної плати працівникам бюджетної сфери профспілки наполягли на зустрічі з губернатором Михайлом Добкіним. Була проведена ця зустріч і проблема з заборгованістю була вирішена.
Профспілковий лідер також поінформував про створення нових робочих місць в області. У 2011 році було створено 59, 2 тис. робочих місць, ліквідовано — 40,2 тис. У 2012 році створено 60,1 робочих місць і ліквідовано 40,2 тис. робочих місць. За 8 місяців 2013 року створено 35,8 тис. робочих місць, ліквідовано 23,7 тис. робочих місць. За станом на 1 вересня на обліку у центрах зайнятості перебувало 26,2 тис. непрацюючих, а з початку року року було 29,9 тис. чоловік.
- Це дані не враховують прихованого безробіття. Є також певні мінусові позиції: не повна робоча неділя, місяць. Працевлаштування без відповідних документів...В масштабах країни близько 23 млн працюючих, з них 11 млн ті, хто офіційно працевлаштований, ще 5 млн працює за кордоном, - зазначив Сергій Тесленко.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта