Прокуратура Харківщини покарала понад сімсот посадовців

30.11.2012 14:44 Влада
http://mimico.ru/ http://mimico.ru/
Кількість підлітків, які скоюють повторні злочини зростає.

Про це на засіданні спільної колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Харківської області, старший радник юстиції Алла Правосуд.

За її словами цьому сприяє збільшення кількості бездоглядних дітей, виховання дітей у соціально-неблагополучних сім’ях, недоліки у профілактичній роботі органів, на які покладена профілактика бездоглядності та злочинності серед дітей, недостатнє фінансування програм, які стосуються дітей та молоді.
– За результатами проведених упродовж поточного року перевірок з питань прав та свобод дітей органами прокуратури області порушено 14 кримінальних справ, внесено 650 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 760 посадовців з них 53 посадовця – з органів державного контролю, – повідомила Алла Правосуд.
Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що у Харківській області працює 611 соціальних інспекторів, які, опираючись на підтримку місцевих керівників, повинні попереджати соціальне сирітство.
– Діяльність керівників районного та міського рівня буде оцінюватися, в тому числі, і за боротьбою із соціальним сирітством. Буде враховуватися забезпечення теплим одягом, підготовка до 1 вересня, допомога батькам в отриманні роботи для того, щоб не розпадалися сім'ї, – заявив сьогодні в ході засідання колегії Михайло Добкін.

ЮрІй Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта