Прокуратура змусить дачників на Печенігах повернути землю та будівлі державі

11.07.2013 06:25 Влада
http://country.ua/ http://country.ua/
Прокуратурою виявлені числені порушення при відведенні земель водного фонду, а також їх цільового використання та охорони.

- Так, у Печенізькому районі з порушенням вимог законодавства трьом громадянам було передано 0,3 га землі прибережної смуги Печенізького водосховища під будівництво дач, - розповів прокурор О. Мельник.

Аналогічні факти зафіксовано у Зачепилівському районі, де 2 га прибережної смуги ріки Оріль надано у власність для ведення особистого підсобного господарства.

За обома фактами прокуратурою заявлені позови про скасування розпоряджень, визнання держаків на землю недійсними та повернення ділянок у власність держави.

Також внесені подання про усунення порушень за фактами незаконного використання лісового фонду (зведення тимчасових споруд) у прибережній смузі Червонооскільського водосховища (Борівський р-н); недотримання режиму обмеженої господарської діяльності в межах прибережних захисних смуг (Харківський та Шевченківського р-ни); надання дозволів на відведення земель водного фонду без проведення земельних торгів (Барвінківський та Близнюківський р-ни).

Загалом за виявленими порушеннями внесено 8 подань, заявлено 21 позов про повернення у власність держави та територіальних громад 332 га земель водного фонду.  З початку року зареєстровано 3 кримінальні провадження у зазначеній сфері.

Автор: Администратор сайта