Прості правила для збереження життя. "Харківгаз" рекомендує знати

20.11.2014 14:04 Влада
www.52.mchs.gov.ru www.52.mchs.gov.ru
З початку 2014 року в Україні від отруєння чадним газом постраждало більше 40 осіб.

 Більше 82 людей загинуло внаслідок отруєння протягом 2013 року.

Причиною небезпеки може стати несправність газових приладів, втручання споживача в роботу систем газопостачання, відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, повідомляє прес-служба ПАТ "Харківгаз".

Спеціалісти організації дають поради, яким чином вберегти себе і свою сім'ю від отруєння чадним газом:

- При користуванні газовими приладами забезпечити доступ повітря в приміщення.
- За допомогою легкої паперової смужки до та під час користування газовими приладами перевіряти тягу в димових і вентиляційних каналах. Для цього прикласти смужку паперу до отвору димоходу. Якщо смужка залишиться нерухомою - тяга в димоході відсутня.
- Відключити газові прилади у разі поганої тяги або її відсутності.

- Звернутися в спеціалізовану організацію, яка має дозвіл Державної інспекції з гірничого нагляду та промислової безпеки України для ремонту димових і вентиляційних каналів Вашого приватного домоволодіння.

- Щоб запобігти обмерзанню оголовків димоходів і скупченню чадного газу в приміщенні, жителям приватних будинків необхідно оглядати димові та вентиляційні канали не рідше одного разу на місяць, в зимовий період.

- При несправності газового обладнання звернутися до фахівців газового господарства.

- При виявленні запаху газу викликати аварійну газову службу за телефоном «104».

З контактами організацій, які здійснюють перевірку/ремонт димових і вентиляційних каналів, інформацією про обслуговування/ремонт газового обладнання та ін. можна ознайомитись на офіційному веб-сайті ПАТ «Харківгаз»: http://kh.104.ua 

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює постачання і розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 16,8 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування перевищують 1 млрд м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Найбільшими споживачами природного газу є Малинівський скляний завод, Куп'янський молочноконсервний комбінат, Роганська картонна фабрика, Лозівський ковальсько-механічний завод. ПАТ «Харківгаз» є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає більше 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування компанії до бюджетів усіх рівнів становлять 85 млн гривень.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта