ПсевдоЖБК у Харкові незаконно приватизував землі вартістю 220 млн грн

23.03.2015 15:47 Влада
kharkov.kha.olx.ua kharkov.kha.olx.ua
У 2010 році депутати міської ради з порушенням чинного законодавства безплатно надали кооперативу у власність дві земельні ділянки в районі Салтівського житлового масиву вартістю понад 220 млн грн під будівництво житла.

Про це повідомив в. о. прокурора Харкова Олександр Фільчаков. 

Фактично, під виглядом ЖБК три людини, об’єднані в кооператив, оминули процедуру земельних торгів і стали власниками десятків гектарів міської території. Причому жоден із членів кооперативу не перебуває на обліку з поліпшення житлових умов, що є однією з обов'язкових вимог при створенні ЖБК.

«По суті, вказаний кооператив є обслуговуючим, і депутати не мали права передавати йому землю територіальної громади Харкова для житлової та громадської забудови. До того ж за п’ять років будівництво житла на приватизованих землях так і не розпочалося», - зазначив О. Фільчаков.

Прокуратура м. Харкова звернулася до Господарського суду області з черговими 2 позовами щодо повернення територіальній громаді міста понад 32 га землі, незаконно приватизованих одним з так званих житлово-будівельних кооперативів.

У зв'язку з цим прокуратурою міста подано позови про скасування рішень сесії міськради, а також державних актів і державної реєстрації права власності на вказані земельні ділянки.

Крім того, ще один аналогічний позов щодо повернення цим же кооперативом незаконно приватизованих 26 га землі знаходиться у суді.

Автор: Администратор сайта