Ігор Райнін розповів, кого бачить на посаді нових голів районів області

29.05.2015 14:42 Влада
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Більшість членів команди губернатора Харківщини мали досвід роботи у бізнесі, але й також довгий час працювали на держслужбі.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю "СК" розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

– На даний момент я маю чотирьох заступників. Це Юлія Світлична, Марк Беккер, Євгеній Шахненко і В’ячеслав Аббакумов. У той чи інший період свого життя всі вони, дійсно, працювали у бізнесі. Але при цьому кожний має величезний досвід держслужби і профільну освіту. Наприклад, Юлія Світлична – кандидат наук із державного управління, має дві вищі освіти з червоним дипломом. На держслужбі вона пройшла шлях від головного спеціаліста, начальника відділу до директора департаменту і заступника голови облдержадміністрації. Приблизно така ж картина і з іншими моїм заступниками.

Що стосується голів райдержадміністрацій, то є люди, які прийшли з бізнесу. Це і голова Дергачівського району Олександр Політуха, і голова Близнюківського – Сергій Шахматенко, й інші. Але так чи інакше вони мали відношення до сфери державної діяльності: хтось закінчував академію держуправління, хтось був депутатом районної ради. Визнаю, що їх входження на посаду держслужбовців не було безболісним, але в цілому я їх роботою задоволений. І хочу попередити, що всі голови районів обійматимуть свої посади доти, доки вони справляються з повноваженнями. Такого, що чиновників призначають навічно, не буде.

Зараз вакантними залишаються посади голів Печенізького і Красноградського районів. За словами Ігоря Райніна, поспішати з призначеннями він не збирається, хоче підібрати достойних людей, не лише професіоналів, але й патріотів.

Більш детальну інформацію та повне інтерв'ю губернатора читайте в суботньому номері газети "Слобідський край".

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта