Райнін звітував перед Президентом. Говорили про реформи, корупцію та інвестиції

09.07.2015 14:14 Влада
Фото: rian.com.ua Фото: rian.com.ua
8 липня в Одесі пройшла нарада Президента України з головами облдержадміністрацій.

У ході наради голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін представив хід реалізації регіональних реформ, зокрема у сфері освіти і науки, АПК, промисловості та громадської безпеки.

- Основне завдання в науково-освітній сфері - практичне спрямування наукового потенціалу. Для цього обласна адміністрація ініціювала об'єднання університетів області в консорціум. Мета - забезпечення конкурентного рівня освіти, а також спільного залучення інвестицій і грантів. Ця ініціатива повністю підтримана Радою ректорів Харківщини і вже реалізується, - сказав Ігор Райнін.

Говорячи про перетворення, що відбуваються у сфері промисловості, губернатор відзначив створений 24 червня кластер «Агротехніка», до якого увійшли сільгоспмашинобудівні підприємства регіону та виші з кількох областей України.

- Працюємо над створенням промислового кластера для масштабної модернізації житлово-комунального господарства енергоефективним обладнанням із локалізацією виробництва на території регіону. Це великий ринок. Тільки цього року на переоснащення об'єктів соціальної та бюджетної сфери область залучає близько 100 млн грн інвестицій, - розповів губернатор.

Що стосується реформи у сфері громадської безпеки, то Ігор Райнін звітував про посилення роботи служби екстреної допомоги за єдиним номером «112». Як результат, кількість викликів за перше півріччя досягла більше 600 тисяч. Крім того, невдовзі у Харкові розпочнеться реалізація проекту «Нова поліція».

Торкнувся губернатор і міжнародної співпраці та проблеми залучення інвестицій. Так, ініціативою Харківської облдержадміністрації було створено Міжнародне агентство регіонального розвитку, а також укладені договори із зарубіжними партнерами, які здатні забезпечити підприємствам регіону та інших областей просування на зовнішніх ринках, доступ до перекредитування в іноземних банках і цілий спектр інших послуг.

- За підтримки фонду «Україна - США» та посольства США найближчим часом буде відкрито офіс Харківської області у Вашингтоні для лобіювання інтересів регіональної економіки на всіх міжнародних рівнях, - сказав голова ХОДА.

Що стосується бюджету області, то цього року Харківщина перевиконала його на 30 %. Це дозволило вперше за багато років активізувати його інвестиційну функцію.

- Вкладаємо в розвиток інфраструктури, соціальної сфери, інвестуємо в людину. Так, майже в два рази збільшили фінансування спорту. Вчетверо збільшили витрати з обласного бюджету на оздоровлення дітей. У тому числі безкоштовно оздоровимо майже втричі більше дітей соціально незахищених категорій, а також дітей учасників АТО. Активно займаємося розвитком охорони здоров'я на селі. Якщо раніше первинною ланкою було охоплено тільки 50 % хворих, то сьогодні вже 80 %. До кінця року закінчимо впровадження системи з 340 пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги. Половина з них вже працює. Готуємо закупівлю нової партії «швидких» для районів області, - сказав Ігор Райнін.

Говорячи про те, яким чином на все вистачає коштів, голова ХОДА підкреслив: багато в чому це - результат боротьби з корупцією в регіоні.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта