Реформа Укравтодору: прибирати сніг узимку поки нікому

10.10.2013 12:07 Влада
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
Голова ХОДА Михайло Добкін розповів учора, 9 жовтня, які зміни відбудуться після реформи в Укравтодорі.

Так, всі дороги державного значення залишаться на балансі Укравтодора. Їх ремонтуватимуть та обслуговуватимуть на кошти державних підприємств, що ввійдуть у своєрідний концерн, на чолі якого стоятиме Укравтодор. Дороги місцевого значення передадуть з балансу держави місцевим радам.

- Тут є кілька нюансів. Моя позиція така: перед тим, як прийняти дороги ми мусимо скласти акти про їх стан, щоб не вийшло так, що коли ми візьмемо їх на баланс, нам почнуть казати, які у нас погані дороги, - пояснив губернатор.- Далі ми складемо план і графік поточного, капітального ремонту та реконструкції цих доріг.

Губернатор зазначив, що зараз держава розглядає можливість передачі на баланс облдержадміністрацій райавтодорів з технікою, штатом, приміщенням і майном, яке у них сьогодні є. Адже в іншому випадку обслуговувати дороги (прибирати, посипати піщано-соляною сумішшю узимку) доведеться місцевим радам.

Окрім того,обласна влада клопотатиме, щоб облавтодор передав райавтодорам частину техніки. Адже кожного року за кошти обласного бюджету для Харківського облавтодора купувалася техніка для прибирання та обслуговування доріг. Техніку для будівництва та капітального ремонту доріг купував Укравтодор.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта