Російська як друга державна і заборона фашистських організацій — звернення Чернова

10.04.2014 14:39 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Децентралізація влади, заборона діяльності фашистських організацій, позаблоковий статус України та російська мова як друга державна — з таким постулатами виступили члени Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Сьогоднішні збори Асоціації органів місцевого самоврядування підтримали ініціативу Сергія Чернова звернутися до центральних органів влади щодо вжиття кроків для забезпечення стабільності в Україні.

- Це не перше і не друге наше звернення, але ми маємо висловити позицію нашої територіальної громади і донести її до центральної влади, - сказав голова Харківської облради. - По-перше, ми маємо чітко висловити свою позицію з приводу того, що в країні має бути заборонена діяльність фашистських організацій. По-друге, від нас повинна надійти ініціатива, щоб російська мова стала другою державною. Це рішення має ухвалюватись парламентом, помилкою якого стало те, що змінювати закони депутати почали саме з мовного питання, а не з вирішення економічних проблем. По-третє, позаблоковий статус України закріплений законом України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики». Ми маємо ще раз звернути увагу влади на це. І четверта наша позиція - це децентралізація влади.

Надійшла також пропозиція розглянути доцільність та механізми утворення двопалатного парламенту в Україні, у якому нижня Палата – це Палата депутатів, а верхня – Палата регіонів. Палата депутатів має обиратися за пропорційною системою за відкритими списками. До верхньої ж Палати, за харківським задумом, у рівній кількості увійдуть представники від кожної області, обрані на з’їзді депутатів всіх місцевих та регіональних рад області. Наразі ця пропозиція вивчається членами Асоціації.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта