Розширений інформаційний запит задовольняють після сплати за папір у Харкові

04.12.2012 13:21 Влада
http://www.moneyball.info http://www.moneyball.info
Як розповів сьогодні начальник Управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястрєбов, найбільше інформаційних запитів цього року надійшло від пенсіонерів, студентів та правозахисних організацій.

За його словами, у структурі управління створено два відділи, один з яких працює з конкретними інформаційними запитами, а інший опубліковує інформацію на сайті ХОДА.

Дмитро Ястрєбов повідомив, що цього року в ХОДА надійшло 558 інформаційних запити, у 72 випадках у наданні інформації було відмовлено. До райдержадміністрацій надійшло 632 інформаційні запити, з яких відмовлено було у 39 випадках.

- Відмови у наданні інформації люди отримали з кількох причин — у випадку якщо держадміністрація не є розпорядником запитуваної інформації, якщо запит був складений з порушеннями статті 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації” - неправильно вказували ім'я, адреса, електронна адреса, чи зовсім не вказали документ, який хотіли би отримати, - розповів Дмитро Ястребов. - Ще одна з причин у відмові на запит — це несплата за запит. Якщо запитувана інформація містить понад десять сторінок, вона належить до розряду платних. Інформація надається тільки після повної сплати коштів, витрачених на друкування, ксерокопіювання цього документу.

Так, платних запитів в області цього року надійщло чотирнадцять, у п'яти випадках інформацію запитувачі не отримали через несплату.

За словами Дмитра Ястребова, однакових запитів практично не буває. Так, серед основних питань, що сьогодні хвилюють людей, — узгодження по відведенню земельних ділянок, приватизація земельних ділянок, інформація про окремі будинки Харкова та області, копії розпоряджень голови ХОДА, фінансування та розподіл коштів у сфері медицини, освіти та соціального захисту.

Інформаційні запити можна подавати у письмовому, електронному вигляді та в телефонному режимі.

- Цього року управлінням було оприлюднено понад 4 тис. документів, що містили публічну інформацію, - повідомив Дмитро Ястребов. - Управлінням проводяться щотижневі моніторинги сайтів райдержадміністрацій з метою координації роботи по забезпеченню доступу до публічної інформації.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта