Ряд вулиць зникнуть із карти Харкова

17.04.2013 09:09 Влада
http://tvoj.kharkov.ua/ http://tvoj.kharkov.ua/
У деяких пригородніх вулиць зміниться назва.

Деякі вулиці, розташовані на приєднаних до міста Харкова територіях, отримали нову назву, - повідомляють на сайті Харківської міської ради.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 17 квітня, в ході чергової сесії Харківської міської ради.

Так, враховуючи пропозиції мешканців сел. Заїки, були переглянуті назви низки вулиць селища. Зокрема, вул. Східну перейменують в Березневу, вул. Пролетарську - у вул. Заїки, пров. Пролетарський - у пров. Заїки, пл. Пролетарську - у пл. Заїки. Також Садовий провулок перейменують в пров. Садовницький, а Заводський - у пров. Шиллингера.

У сел. Кулиничі Горяєвську вулицю перейменують в Ювілейний проїзд.

У сел. Пісочин колишній пров. Вознесенський буде перейменований у Жилінський, а вул. Академічна стане Велішевським провулком.

Крім того, пров. Свободи в сел. Павленки перейменують в пров. Погорелка, а вул. Олексіївську в П'ятихатках визначать як частину проспекту Курчатова.

Як повідомив відповідальний секретар міської комісії з питань топоніміки й охорони історико-культурного середовища Олексій Хорошковатий, чотири вулиці в Харкові будуть названі на честь Героїв Радянського Союзу, які отримали звання за участь у визволенні Харкова у серпні 1943 року. Вул. Автострадна буде названа вул. Федора Жигарина, вул. Низова стане вул. Володимира Женченка, вул. Інженерну перейменують на вул. Миколи Денчика, а вул. Наукову - на вул. Герасима Поліканова.

Також, зазначив Олексій Хорошковатий, дорога від вул. Командарма Корка до вул. Паризької Комуни буде названа Ново-Солонецькою вулицею.

Автор: Администратор сайта