С. Чернов розповів у Стразбурзі про харківський експеримент

22.03.2013 11:28 Влада
dlearning.ru dlearning.ru
Сергій Черном розповів конгресу Ради Європи про експеримент Харківщини.

За інформації прес-служби Харківської облради, у ході дебатів з питань сприяння етичній поведінці та запобігання корупції, які проходили в рамках 24-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи у Страсбурзі, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов поділився досвідом Харківщини.

- Наприкінці 2011 року Харківська обласна рада в якості одного з пілотних регіонів долучилась до реалізації на території області компоненту «Оцінювання стандартів публічної етики» Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».
Депутатами та працівниками виконавчого апарату було проведено самооцінку своєї діяльності. Щоб ця оцінка була максимально об’єктивною, ми залучили до роботи громадські організації, наукові установи, засоби масової інформації», - розповів Сергій Чернов. - Після цього Харківською обласною радою було проведене опитування «Етичний кодекс місцевого самоврядування: шляхи формування» щодо ставлення до змісту Етичного кодексу осіб, уповноважених на виконання функцій органів місцевого самоврядування. Типовий проект Кодексу етичної поведінки посадових осіб органів місцевого самоврядування Харківської області був складений за участі депутатів місцевих рад різних рівнів, спеціалістів-правознавців і представників громадськості. Цей документ схвалений експертами Ради Європи, які відзначили системний науковий підхід до розроблення документу та його універсальність.

За словами Сергія Чернова, підсумком річної роботи у впровадженні на Харківщині зазначеного експерименту стало внесення змін до нормативних документів, що регламентують діяльність посадових осіб та депутатського корпусу Харківської обласної ради. Зокрема, до Колективного договору між керівництвом та профспілковою організацією виконавчого апарату Харківської обласної ради та Регламенту Харківської обласної ради.

- Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області затвердила для органів місцевого самоврядування регіону відповідні рекомендації щодо етичної поведінки депутатів та посадовців. Проводилась також незалежна оцінка діяльності облради та її комісій. Це наше незмінне  завдання на поточну та  майбутню діяльність. У ньому бачимо важливий аспект вдосконалення нашої роботи, - додав Сергій Чернов.

Автор: Администратор сайта