Серед харківських податківців розпочалися люстраційні перевірки

27.11.2014 10:11 Влада
Перевірка розпочинається поетапно – 24 листопада, 1 та 8 грудня поточного року.

У Державній фіскальній службі відповідно до наказу від 14.11.2014 № 270 «Про початок проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» розпочато перевірку щодо посадових і службових осіб апарату ДФС, керівників територіальних органів ДФС, їх перших заступників та заступників.

Особи, які підлягають перевірці, повинні протягом 10 днів від дня початку перевірки подати до Департаменту персоналу заяви про застосування або незастосування до них заборони, визначеної частиною 3 або частиною 4 статті 1 Закону України «Про очищення влади» (далі – Закон), про згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей щодо них.

Не подання особою у встановлений строк заяви або подання заяви з повідомленням про те, що до неї застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону, є підставою для її звільнення з посади у строки, встановлені чинним законодавством.

У разі зазначення особою у заяві про те, що до неї не застосовуються заборони, визначені Законом, відповідальний структурний підрозділ буде перевіряти таку інформацію, вивчаючи відомості, наявні в особовій справі та трудовій книжці такої особи, а також надіславши відповідні запити до органів, що проводять перевірку відповідно до Закону (до Мін’юсту, МВС, ДФС, СБУ, Генеральної прокуратури України та ДСА).

День направлення таких запитів вважається днем початку перевірки особи, про що направляється повідомлення до Мін’юсту, яке розміщується на його офіційному сайті. У цей же день інформація про початок проходження перевірки особою розміщується на офіційному веб-порталі ДФС України.

За результатами опрацювання відомостей та відповідей, що надійдуть від вказаних органів, готується довідка про результати перевірки, яка направляється до Мін’юсту та розміщується на офіційному веб-порталі ДФС.

У разі встановлення недостовірності відомостей, зазначених у пунктах 1 та/або 2 частини п'ятої статті 5 Закону, керівник ДФС приймає рішення про звільнення особи, про що негайно повідомляє Мін’юст.

Автор: Администратор сайта