Сергій Чернов узяв участь у відкритті регіонального представництва Консультативної місії ЄС

13.07.2016 14:10 Влада
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Регіональне представництво Консультативної місії Європейського Союзу реалізовуватиме проекти із взаємодії поліції з громадами та вдосконалення процедур розслідування кримінальних справ.

Як зазначив голова місії Кястутіс Лачінскас, мандат місії не виконавчий, а консультативний. «Ми бажаємо допомогти вашим правоохоронним органам розвиватися. Ми привезли кращу практику з 30 країн, в Харкові працюватиме команда з 17 фахівців під керівництвом досвідченого поліцейського з Голландії Герріта Яна Ван Гелдера», - сказав Кястутіс Лачінскас.

Він також повідомив, що місія планує працювати на Харківщині за кількома напрямками: допомога у реформуванні правоохоронних органів, тренінг для працівників правоохоронних органів, а також технічна допомога спільно з іншими зарубіжними організаціями-донорами.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов висловив подяку керівництву Консультативної місії за підтримку реформ, що відбуваються в Україні, та сприяння їх впровадженню в регіоні. «Для нас відкриття регіонального представництва Консультативної місії ЄС – важливий сигнал, що свідчить про підтримку з боку європейських партнерів реформ на Харківщині.

Знання європейських правоохоронців, їх досвід взаємодії з громадським суспільством сприятимуть забезпеченню стабільності в області», - підкреслив Сергій Чернов.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта