Сергій Чернов звернувся до Прем’єр-міністра України через Лозівську ОТГ. ДОКУМЕНТ

21.06.2019 17:56 Влада
Фото: sigmatv.net.ua Фото: sigmatv.net.ua
Лозівська громада потребує медичної та освітньої субвенцій у сумі 32,8 млн грн, із них 14,3 млн грн – обсяг коштів, яких не вистачає на зарплатню медичним працівникам, 18,5 млн грн – дефіцит коштів на зарплати освітянам.

Як пояснив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, це «пов’язано з приєднанням до Лозівської міської ОТГ частини територій Лозівського району, а саме, включення з 01.01.2019 до мережі закладів Лозівської ОТГ закладів Лозівського району. У формулу розрахунків субвенції зміни не внесені. Необхідно такий стан речей відкоригувати і ліквідувати незабезпеченість». 

– Міський бюджет Лозівської міської ОТГ на 2019 рік сформовано з дотриманням Бюджетного та Податкового кодексів. Обсяг міського бюджету по власних доходах складає 365,8 млн грн, – сказав Сергій Чернов.

«Недостатність обсягу медичної і освітньої субвенції з державного бюджету у 2019 році (державні повноваження) в сумі 32,8 млн грн призводить до розбалансованості Лозівського міського бюджету», – сказано у листі обласної ради, направленого до Уряду, та висловлено прохання привести субвенцію «у відповідність до фактичної потреби та вирішити питання щодо виділення додаткових коштів у розмірі 32,8 млн грн», повідомляє прес-служба облради.


Фото: www.oblrada.kharkov.ua

Читайте також: Вір, але перевір: як розпізнати брехню у ЗМІ під час виборів