Що краще для харківської молоді, визначать на спеціальному конкурсі

15.07.2013 11:38 Влада
http://youth-in-action.ru/ http://youth-in-action.ru/
У Харківській області на сьогоднішній день налічується 301 молодіжна громадська організація. З них 147, за даними статистики, обласного рівня і 154 – місцевих, районних, міських.

Про це в ході прямої лінії в "СК" повідомив заступник начальника управління з питань молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Євген Шаньшин.

- Департамент сьогодні запрошує працювати будь-яку молодіжну громадську організацію, де є свіжі ідеї, яка готова ділитися ними, реалізувати свій потенціал, але десь у них, може, не вистачає організаційної підтримки або матеріальної бази, - розповідає Євген Шаньшин.

За його інформацією, цього року восени планується провести конкурс на реалізацію проектів для молодіжних громадських організацій.

Проекти, які беруть участь у конкурсі, можуть бути присвячені різним напрямам: від творчих ініціатив до здорового способу життя. Фінансуватися конкурс буде з обласного бюджету. Переможці зможуть отримати фінансування у сумі від 5 до 10 тисяч гривень.

- У нас дуже серйозна робота проводиться з громадськими організаціями з формування здорового способу життя. Це, наприклад, впровадження роботи мобільних лабораторій для експрес-аналізу різних захворювань. Щодо творчого напряму, у нас є велика програма, яка поширюється на всю Харківську область. У ній дуже багато пунктів. Ми намагаємося підтримати молодих фахівців, які працюють в районах області з обдарованими дітьми, і допомогти їх розвитку. Сьогодні в Харківській області дуже багато талановитих дітей, але в той самий час видно, що їм не вистачає досвіду поведінки на сцені. І їхнім педагогам, які часто є молоддю, також не вистачає кваліфікації. І наша робота побудована саме на тому, щоб організовувати семінари, майстер-класи для викладачів цих творчих колективів. Причому це все відбувається в інтерактивному режимі. До районних будинків культури ми запрошуємо професійних хореографів, фахівців з вокалу, режисерів, - розповів Євген Шаньшин.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №83 від 13.07.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта