Щоб добудувати Дергачівський полігон, внесуть зміни до Податкового кодексу

18.12.2013 08:45 Влада
http://dozor.kharkov.ua http://dozor.kharkov.ua

Для того, щоб побудувати у Дергачах сміттєпереробний завод необхідно близько 30 млн євро, - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. 

І хоч Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков під час візиту до Харкова 17 грудня пообіцяв, що певні кошти на будівництво із Держбюджету у 2014 році будуть виділені, їх може не вистачити.

- Для нас сьогодні прихід бізнесу дуже важливий. Але значимість рішення проблеми для нашої громади така, що ми готові витратити на це лише бюджетні кошти, - заявив Михайло Добкін.
Поки інвестори не охоче долучаються до цього бізнесу в Україні. Причина криється у недосконалому законодавстві. Аби підприємці почали заробляти на “сміттєвій справі”, як це відбувається в інших державах, профільні Міністерства розробляють преференції для них.

- Зараз міністерство розробляє проект змін до податкового кодексу, щоб підприємства, які займаються переробкою твердих побутових відходів, не платили ПДВ. Ця сума буде перераховуватися на спеціальний рахунок і вона витрачатиметься лише на модернізацію чи розвиток потужностей їхнього заводу, - зауважив Олег Проскуряков.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта