Безкоштовна Шенгенська віза стане доступною для нових категорій українців

25.04.2013 12:50 Влада
http://spo.ua/ http://spo.ua/
З липня цього року ще три категорії українських громадян отримають право на отримання візи до країн ЄС за спрощеною системою.

Як повідомив заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров, зокрема, мова йде про представників професійних об'єднань і спілок, представників громадських неурядових організацій і про представників релігійних організацій. Вони матимуть право на оформлення безкоштовних віз із мінімальною кількістю документів. Це стало можливим завдяки розширенню Угоди про спрощення оформлення віз між Україною і Європейським союзом, яка діє з 2008 року.

- Нещодавно українським парламентом була ратифікована угода, яка вносить зміни до існуючої угоди. Вона також була ратифікована Європейським парламентом. Тому найближчим часом, орієнтовно з липня цього року, ще три категорії українських громадян зможуть користуватися перевагами угоди, - зазначив заступник міністра.

Він розповів, що представникам професійних спілок для оформлення візи треба мати запрошення приймаючої сторони з відповідної країни, і при цьому не обов'язково мати службове посвідчення. Крім того, нова угода розширює коло представників засобів масової інформації, до власне журналістів додали і технічних працівників мас-медіа: операторів та фотографів.

З 2008 року — з моменту реалізації Угоди про спрощення оформлення віз між Україною і Європейським союзом кількість шенгенських віз, які отримують наші громадяни, подвоїлася. В минулому році за статистикою Євростат, громадяни України отримали 1 млн 200 тисяч віз.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта