Скільки коштує відпочинок дитини в таборі - інформація ХОДА

27.06.2012 16:56 Влада

Вартість путівок до дитячих оздоровчих таборів Харківської області цього року коливається від півтора до трьох з гаком тисяч гривень.

Про це 27 червня в ефірі радіо "Слобожанщина" розповіла заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, повідомляє SQ.

За її словами, вартість путівки встановлює керівництво табору, але обладміністрація перевіряє, чи не була вона завищена. Крім того, таборах надається ряд пільг, наприклад, на оренду землі, щоб не допустити таким чином подорожчання путівок.

"У вартість путівки входять харчування, медобслуговування, страхування, культурна програма, зарплата співробітникам, плата за послуги. Наприклад, в таборі" Орлятко" Борівського району вартість одного дня відпочинку становить 73 грн. Повна вартість путівки - 1 тис. 538 грн." , - зазначила Л.Козлова. За її словами, цього року з обласного бюджету було виділено 5 млн. 800 тис. грн. на покупку путівок для дітей соціально незахищених категорій.

Крім того, купити путівку в табір можна через Фонд соціального страхування. Така можливість є у будь-якої працюючої людини, якщо вона застрахований і з її зарплати йдуть відрахування до фонду. Компенсація при купівлі путівки складе близько 800 грн. "Для цього необхідно звернутися із заявою до керівника підприємства. Це можна зробити і зараз. Договори з підприємствами ми уклали ще в травні", - підкреслила Л.Козлова.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта