Скільки людей звертаються щодо насильства в сім'ї на Харківщині. Інформація експерта

20.11.2012 10:52 Влада
Дослідження показують: близько 40 % неповнолітніх вважають, що в нашій країні має місце жорстоке ставлення до дітей.

У своїй роботі з дітьми і дорослими соціальним працівникам часто доводиться ставити запитання: «Коли народилося насильство?» і чути невтішну відповідь: «Тоді, коли утворилася родина».

За даними Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, протягом 9 місяців 2012 року до правоохоронних органів області надійшло 4061 офіційних звернень щодо насильства в сім’ї. І це – лише верхівка айсберга, каже головний спеціаліст управління Наталія Сухорукова.

– Випадків значно більше, тому що згідно з оцінками національних і міжнародних експертів, офіційна інформація – це лише 10 % від загальної кількості випадків. У цьому і є складність проблеми насильства – нашому менталітету притаманна впевненість: «не можна виносити сміття з хати», – наголошує Наталія Сухорукова. – Можливо, другою причиною мовчання є незнання людьми, і особливо дітьми, що є порушенням їхніх прав і що карається законом. Отже, головний нормативний документ, який визначає поняття насильства – це Закон України «Про попередження насильства в сім’ї», прийнятий 15 листопада 2001 року.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 17.11.2012


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта