Скільки офіційних біженців на Харківщині та кому відмовили у цьому статусі

26.03.2013 15:50 Влада
http://lb.ua http://lb.ua
На даний час в Україні зареєстровано понад 2 тис. осіб, які мають статус біженців з 44 країн світу, з них 700 дітей. Станом на 1 березня у Харківській області 102 особи мають статус біженців з 15 країн, серед них 11 неповнолітніх та 4 особи без громадянст

До того ж в нашій області перебувають 153 особи, які оскаржують рішення щодо надання статусу біженця у відповідних інстанціях, але вже прийнято рішення про відхилення їхніх клопотань.

Цю інформацію під час першого засідання регіональної робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту в українському суспільстві, озвучив заступник губернатора Харківщини Олег Анпілогов. 

- У Харківській області роблять усе, аби біженці відчували себе нормально, - зазначила начальник управління у справах біженців Головного управління державної міграційної служби в Харківській області Наталія Заяць. - Для цього управлінням спільно з ХОДА розробило низку заходів як-то працевлаштування, вивчення української мови. Уже є певні домовленості з Харківським центром зайнятості.

Як приклад піклування про біженців, Наталія Заяць навела один з випадків, що трапилися останнім часом у Харкові. Нещодавно до Харківського обласного центру матері та дитини потрапила вагітна біженка з Гвінеї. Там їй надали безкоштовні медичні послуги, жінка народила дитину. 

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта