Складати резюме та захищати бізнес-плани безкоштовно вчать у Харкові

20.04.2015 10:30 Влада
my.goodhouse.com.ua my.goodhouse.com.ua
Інформаційно-консультаційний центр відкрився 17 квітня в Харківському обласному центрі зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1а).

Як повідомив директор ХОЦЗ Володимир Міненко, отримати допомогу в інформаційно-консультаційному центрі можуть всі бажаючі без реєстрації, яка дає статус безробітного.

За його словами, фахівці центру допоможуть знайти роботу всім бажаючим, будь то тимчасову, або постійну. У центр можуть звертатися як харків'яни, так і вимушені переселенці із зони АТО. Їм надаватимуть юридичні консультації з питань зайнятості, кар'єрного зростання та складання резюме, нададуть допомогу у пошуку роботи та психологічну підтримку.

Центр орієнтований на роботу з різними категоріями громадян: школярами, молоддю, студентами та дорослими. Крім того, отримати консультацію тут можуть випускники шкіл зі східних регіонів країни, які не здали ЗНО. Їм запропонують скласти психологічні тести, поспілкуватися з психологами і нададуть допомогу в отриманні професійної кваліфікації. Кінцева мета роботи центру - працевлаштувати цих людей.

Відтепер служба буде супроводжувати людей, які захочуть відкрити свою справу. Для цього потрібно буде захистити бізнес-план, і протягом півроку з майбутніми підприємцями безкоштовно працюватимуть юристи, бухгалтери, представники бізнесу. Кошти на відкриття своєї справи можна буде отримати через Фонд соціального страхування. 

Також цього року на базі служби зайнятості буде створено електронний кабінет роботодавця та всеукраїнська електронна база резюме.

Автор: Администратор сайта