Собачник сяде за грати, якщо тварина загризе людину - законопроект

17.07.2013 11:03 Влада
http://www.woman.ru/ http://www.woman.ru/

У Раді вже зареєстрували законопроект про кримінальну відповідальність собачників за дії тварин.

Законопроект вніс народний депутат Віталій Журавський, пише “Обозреватель”. Проект передбачає кримінальну відповідальність власників собак за нанесення тілесних ушкоджень або смерть потерпілого від нападу тварини. Нардеп пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею за недбалий догляд за собаками або іншими тваринами.

"Недбалий догляд за собаками або іншими тваринами, а саме: невиконання або неналежне виконання власником чи утримувачем обов'язків нагляду за ними, якщо це спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості, карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк ", - йдеться в законопроекті.

Якщо ж через недогляд господаря напад тварини призвело до смерті потерпілого, то господареві загрожуватиме позбавлення волі на термін від 3 до 9 років.

Нагадаємо, 12 липня у саду ім. Шевченка бійцівський собака, якого господар залишив без нагляду, покусав 11-річну дівчинку

Джерело: Обозреватель
Автор: Администратор сайта