Соцпрацівник жінка допомагала красти квартири на Харківщини

20.03.2013 09:02 Влада
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Жінка, яка працювала в Центрі соціальної служби в справах дітей та молоді одного з районів Харкова, вступила у злочинний зговір з капітаном міліції, з метою привласнення квартир алкоголіків.

У Харкові була викрита злочинна група, основною метою її діяльності були вимагання та заволодіння чужим житлом. Група була організована 27-річний капітан міліції одного з райвідділів Харкова у вересні 2011 року.
До злочинних дій міліціонер залучив свою 31-річну співмешканку, яка працювала в Центрі соціальної служби в справах дітей та молоді одного з районів міста, та неодноразово засудженого за корисливі злочини не працюючого 32-річного харків’янина.
Про це повідомив на брифінгу 19 березня начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков.
За його словами слідчий відділ ГУ МВС України в Харківський області за матеріалами ГУБОЗ УМВС в області під процесуальним керівництвом прокуратури області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно організованої злочинної групи. Наразі у кримінальному провадженні обвинувальні акти відносно 6 осіб направлені до суду для розгляду по суті. Державне обвинувачення підтримує працівник прокуратури області.
– Ця група взяла собі за мету виявлення осіб, які втратили зв'язок з рідними, зловживають алкоголем, неблагонадійних. Шляхом залякування, фальсифікації матеріалів кримінальної справи, незаконного затримання, проникнення в житло, фабрикації фактів вживання наркотичних засобів вимагали, щоб громадяни переписали на них свої об'єкти нерухомості - мова йде про квартири, які знаходяться на території міста Харкова, – сказав начальник управління прокуратури
Він повідомив, що організатор шукав жертв за родом оперативної діяльності, його співмешканка – під час роботи із соціального супроводу, а третій учасник – у місцях реалізації алкоголю на розлив. Вони збирали інформацію про відповідних осіб, у тому числі – оперативну, та стежили за ними.
За словами Олександра Бабікова, до участі в групі залучалися ще троє харків'ян, які залякували власників квартир, в тому числі, підпалюючи вхідні двері або підкидаючи наркотики. Чинячи тиск на власників квартир, злочинці змушували їх переоформлювати нерухомості на себе. Усього зловмисники намагалися незаконно заволодіти 4-ма квартирами у різних районах міста. 
Усього працівниками управління боротьби з організованою злочинністю головного управління МВС України в Харківській області було адокументовано 14 епізодів протиправної діяльності відносно 6 потерпілих. Злочинці намагалися привласнити 4 об'єктах нерухомості. На даний час усі 6 фігурантів справи перебувають під вартою, майнові права потерпілих захищені.
Олександра Бабіков розповів, що учасникам групи інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою осіб), ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу чи вибуху) КК України.
ЇЇ організатор звинувачується також у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене службовою особою із застосуванням насильства), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання бойових припасів), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом або іншим важливим особистим документом), ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становище працівником правоохоронних органів) та ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконне затримання, вчинене з корисливих мотивів) КК України.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта