Співпраця з Америкою і Канадою. Райнін підписав одразу два меморандуми (ФОТО)

04.09.2015 12:31 Влада
Фото Ірини Криворучко Фото Ірини Криворучко
Угода дасть змогу залучити в Харківську область понад 200 млн дол. інвестицій.

Сьогодні, 4 вересня, у рамках VII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» були підписані одразу два меморандуми про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією та Американською торговою палатою в Україні і між облдержадміністрацією та Канадсько-Українською торговою палатою.

Як  після підписання угоди на брифінгу розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, угоди означатимуть додаткову співпрацю у сфері енергетики, сільського господарства та інформаційних технологій.

- Це можливість вивести відносини між іноземними партнерами на новий рівень і наповнити їх новим інвестиційним вмістом, - заявив Ігор Райнін. -  За підсумками форуму низка харківських компаній підпишуть договори з іноземними партнерами на загальну суму понад 200 млн доларів. Зокрема, ми плануємо підписати договір з американською компанією на будівництво міні-ТЕЦ. На території Харківської області, імовірно, побудують більше сорока таких міні-ТЕЦ.

В свою чергу президент Американської торгівельної палати в Україні Андрій Гундер відзначив, що меморандум дасть змогу вирішити одразу декілька проблемних моментів, в першу чергу між бізнесом та урядом. Зокрема, питання податкової реформи.

- На жаль, сприйняття українського інвестиційного клімату на міжнародному рівні дещо викривлене. Є картинка, яку показує мас-медіа, а є реальність. І коли інвестор приїздить в Україну, він це бачить, - сказав Андрій Гундер. - Однак все одно залишається ще дуже багато проблем, які лякають бізнес. Це корупція, недосконалість судової системи, бюрократія.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта