Справи прикордонні. Що можна вивозити до Росії

06.02.2015 12:14 Влада
zn.ua zn.ua
Їдете до Росії потягом? Не забудьте переглянути перелік та порядок того, що можна брати із собою. Нагадуємо правила митних перевезень для громадян України.

Митні правила залишилися такими, як і раніше.

Згідно з ними громадяни можуть ввозити та вивозити харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу. Причому кожного найменування на одну особу у кількості не більше ніж одна упаковка або без упаковки - загальною масою, яка не перевищує двох кілограмів. Під час ввезення харчових продуктів здійснюється їх декларування.

Ті, кому вже 18, можуть ввезти в Україну алкогольні напої та тютюнові вироби. Без сплати мита дозволяється взяти з собою 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв. Згідно з митними правилами Російської Федерації, особам, які досягли 18 років, дозволено безмитне ввезення до двох літрів алкогольних напоїв і такої ж, як за нашими правилами, кількості тютюнових виробів. А от обмежень на вивезення алкоголю й тютюну російське законодавство не встановлює.

З особистих цінних речей українська митниця дозволяє перевозити не більше двох: телефонів, годинників, музичних інструментів, електронних книг, комп’ютерів, по одному: фотоапарату, відеокамері, телевізору. Обмежень щодо прикрас немає, але вони повинні мати ознаки користування. Щодо правил російської митниці – то вони схожі. До країни-сусіда без мита можна ввозити або вивозити у складі особистих речей різну портативну техніку.

Нагадаємо, з 1 березня громадяни Росії зможуть заїхати в Україну лише за закордонним паспортом. В'їзд в Росію для українців залишається за внутрішнііми паспортами.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 12 від 29.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта