Пусті полиці супермаркетів у Харкові та підвищення цін на продукти. Коментар обласної влади

26.02.2015 12:43 Влада
Події останніх днів на продовольчому ринку та стрибки курсу гривні прокоментував голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

- Зараз відбувається багато спекулятивних речей. Продуктів харчування в Харківській області власного виробництва абсолютно достатньо для того, щоб забезпечити продовольством і населення, і переробну харчову промисловість, - коментує Сергій Чернов.

Він зазначив, що сьогодні попиту додаткового немає, як і ажіотажу, адже купівельна спроможність не росте, а падає.

- Тому ріст цін, який сьогодні відбувається на окремих ринках чи супермаркетах на продукти харчування, вироблені в нашій області, — це чиста спекуляція. На це повинні реагувати контролюючі органи і вводити регуляторні методи для того, щоб стабілізувати ситуацію на продовольчому ринку. Проблеми ніякої немає, - підсумував Сергій Чернов.

- Що стосується нинішнього штучного ажіотажу в магазинах, то в цю ситуацію вносить свою лепту підвищення валютного курсу, але зараз Національний банк України вирішує це питання, і ситуація з валютним курсом починає стабілізуватися. «Я б хотіла сказати всім громадянам Харківської області, щоб вони не створювали паніку і розуміли, що це носить тимчасовий характер. Все в продовольчому плані нормально, ми повністю забезпечені всіма продуктами харчування», - підкреслила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА уточнила, що облдержадміністрація буде розбиратися в об'єктивності підвищення цін. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта