Сто кращих товарів Харківщини

13.08.2013 09:18 Влада
http://crimea-csm.gov.ua/ http://crimea-csm.gov.ua/
Від виробництва картонних склянок до розробки надважких автомобільних і вагонних вагів

Саме такі унікальні товари виробляють у нашій області. Минулого тижня в Харківській облдержадміністрації відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України» та обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини».

Цього року обласний конкурс «Краща продукція Харківщини» проводиться вже вдесяте.

– Дуже приємно тут бачити декого з переможців уже вперше, – сказав під час урочистого нагородження директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. – У Харкові є малий і середній бізнес. Саме він є основою будь-якої цивілізованої економіки, а не великі підприємства (хоча вони теж дуже потрібні й важливі). Ваша праця, ваші колективи і та продукція, яку ви виробляєте, – безцінні. Вони є необхідною частиною економіки та соціального добробуту нашої держави.

У цьогорічному конкурсі взяли участь 116 видів товарів і послуг 98 підприємств Харківської області. Регіональна конкурсна комісія, підбивши підсумки конкурсу, кращими з кращих визнала 67 видів продукції, лауреатами – 19 видів продукції. За словами організаторів заходу, за показником кількості учасників у Конкурсі Харківська область посідає лідируючі позиції в Україні.

Читайте також: Харківське шампанське та морозиве визнані кращими в Україні

– Це єдиний державний конкурс, який визначає конкурентоспроможність української продукції, – відзначив генеральний директор ДП «Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Володимир Величко. – Сьогодні ми провели відбір і з’ясували, які види продукції дійсно заслуговують на увагу. У конкурсі брали участь близько 100 підприємств. Порівняно з іншими областями України, це вдвічі більше.

Переможців визначали в номінаціях продукція (підрозділяється на групи: продовольчі товари; промислові товари для населення; товари виробничо-технічного призначення) і роботи та послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах.

У групі «Товари виробничо-технічного призначення» серед переможців – підприємство, яке спеціалізується на розробці та виробництві надважких вагів – вагонних і автомобільних. Їх традиційне використання передбачає наявність фундаменту, який робить експлуатацію доволі складною та дорогою. І багато поколінь розробників намагалися вирішити цю проблему – винайти так звані безфундаментні ваги. Улітку 2008 року це вдалося зробити харків’янам.

– На сьогодні на дорогах України та Білорусі працюють понад 100 автомобільних і вагонних вагів, – розповів директор Харківського ТОВ «Пульсар-92» Борис Паценкер.

Коефіцієнт похибки цих вагів набагато менше, ніж у їхніх попередників, фундаментних. Нові удосконалені ваги вже зарекомендували себе в Європі. Так, минулого року два комплекти вагонних вагів було встановлено в Чехії та Латвії.

Новопокровський комбінат хлібопродуктів уже традиційно теж стає лауреатом Конкурсу. У групі «Продовольчі товари» цього року комбінат отримав перемогу за виробництво борошна пшеничного вищого ґатунку, а також спеціальний диплом лауреата за виробництво борошна першого ґатунку. Сьогодні на Комбінаті працюють близько півтисячі робітників, є навіть цілі династії. За словами директора Комбінату Андрія Яковенка, чергова перемога – результат плідної праці робітників і досить частого оновлення техніки.

– Зважаючи на те, що сьогодні малий і середній бізнес є локомотивом національної економіки, для нас як для державного підприємства ця перемога є дуже почесною, – запевнив Андрій Яковенко.– Я впевнений, що в майбутньому за рахунок впровадження новітніх технічний рішень ми підтримуватимемо цю переможну традицію.

Ще однією вагомою перемогою за останній час, за словами керівництва НКХ, є те, що середній показник заробітної платні сягнув до 4800 грн.

Не здивувалися перемозі й у Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, адже в цьому книжковому храмі традиції сторічної витримки поєднуються з впровадженням надсучасних технологій для надання якісних інформаційних послуг. У результаті – у номінації «Послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах» бібліотека отримала беззаперечну перемогу.

– Нам немає сенсу кожного року брати участь у цьому Конкурсі, адже бібліотека була, є і буде кращою за наданням послуг не тільки в області, а й по всій Україні, – упевнений директор Бібліотеки, заслужений працівник культури України Валентина Ракитянська. – Сьогодні, наприклад, заходячи на наш сайт, ви можете отримати інформацію про наші фонди, а також – доступ до спеціальних баз даних. До того ж, читачі можуть одержати відповідь на будь-яке запитання за допомогою послуги «електронна довідка» на сайті.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №96 від 13.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта