Студентам Харківщини погасять заборгованість по стипендіях

24.02.2017 10:50 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Про це повідомили під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови ХОДА Юлії Світличної зі студентами ХНУМГ ім. О. М. Бекетова.

«Мінсоцполітики 21 лютого відправило гроші на соцстипендії в Харківську область – 1 мільйон 350 тисяч гривень. На початок лютого було перераховано ще 430 тисяч гривень. У вас дуже серйозна голова ХОДА. Вона може вибити будь-які стипендії», - відзначив глава уряду.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага, цих коштів достатньо для того, щоб виплатити заборгованість, яка виникла в січні, а також своєчасно здійснювати поточні виплати всім студентам області, які мають право на соціальну стипендію.

Володимир Гройсман пообіцяв харківським студентам з’ясувати, чому затримали стипендії (Фото) 

«Новий порядок виплати стипендій було введено з 1 січня: академічні стипендії за успіхи у навчанні виплачують через Міністерство освіти, а соціальні стипендії для незахищених категорій громадян - через Міністерство соціальної політики. Затримка з виплатами соціальних стипендій виникла через те, що в органів соцзахисту не було реєстрів студентів. Потрібен був час, щоб сформувати базу та подати заявки до Міністерства соціального захисту. Голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання провести цю роботу в найкоротший час. У результаті Харківська область вже отримала необхідні кошти в повному обсязі», - розповів Юрій Шпарага.

Він повідомив, що кошти, які надійшли в область 22 лютого, вже перераховані вишам. Студенти отримають стипендії найближчим часом.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта