Сучасний готельний комплекс побудували під Харковом

20.11.2012 09:49 Влада
У яких селах планують розвивати туризм на Ізюмщині та чому до району приїжджають відпочивати здебільшого з Донбасу, розповів голова Ізюмської РДА Валерій Білокудря.

– Наш район недарма називають «Маленькою Швейцарією». Туристичний потенціал району є одним з найбільших не лише на Харківщині, а й узагалі на сході України. Ми віддалені від Харкова приблизно на 130 км, і це єдине, що стримує розвиток туристичної галузі в районі. Але транспортна інфраструктура розвивається, і я впевнений, що незабаром туризм у районі активізується.

Близькість до Донецької області обумовлює те, що і відпочивати, і займатися туристичним бізнесом до нас приїжджають жителі Донбасу. У нас є приклади дуже доброго інвестування. Є готельні комплекси, збудовані приватними структурами – приміром, «Донецький юрт». Це колишній піонерський табір Слов’янського керамкомбінату, який збанкрутував. Табір придбали донецькі бізнесмени, і після реконструкції він перетворився на сучасний готельний комплекс, який відповідає європейським стандартам.

Ми обов’язково плануємо розвивати галузь туризму, особливо це стосується сіл Червоний Оскіл і Студенок. У бюджеті передбачаємо надходження від туризму. Нами буде розроблено програму залучення інвестицій у туристичну галузь.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 17.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта