Суд: Товариство "Стадіон "Металіст" має виплатити неустойку Харківській облраді

22.12.2014 08:00 Влада
Вищий господарський суд України скасував рішення Харківського апеляційного господарського суду, яке зобов'язує ТОВ "СК "Стадіон "Металіст", що не виконало зобов'язання за договором купівлі-продажу стадіону "Металіст", сплатити Харківській облраді 134,9 мл

"Суд постановив: касаційну скаргу задовольнити. Скасувати постанову Харківського апеляційного господарського суду від 1 жовтня 2014 року. Рішення Господарського суду Харківської області від 26 серпня 2014 року залишити без змін", - йдеться в постанові колегії суддів під головуванням Л. Іванова, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У мотивувальній частині постанови суд зазначає, що ТОВ "СК" Металіст" не виконало своїх зобов'язань через незалежні від нього обставини, оскільки існувала судова заборона на вчинення дій, спрямованих на виконання договору купівлі-продажу.

"Враховуючи те, встановлене судами попередніх інстанцій та обставина, що наведена заборона набула чинності з 24 вересня 2013 року, тобто до закінчення терміну виконання відповідачем умов договору, і діяв поза визначеного договором терміну остаточного розрахунку, і наявність судового спору про право власності продавця на спірне майно, Вищий господарський суд України вважає, що місцевий суд... прийшов до юридично обгрунтованого висновку про неможливість виконання зобов'язань відповідачем всупереч судовій забороні і, як наслідок, відсутності умов, за яких можливе стягнення неустойки", - йдеться в постанові.

Як повідомлялося, 27 серпня 2013 р. конкурсна комісія Харківської облради визначила переможця конкурсу з продажу стадіону "Металіст" єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала ціну 674 млн 522 тис. грн, з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує початкову ціну.

Автор: Администратор сайта