Судитися буде дорого - законопроект

07.09.2012 12:11 Влада
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
Уряд планує підвищити розцінки на судові послуги вдвічі.

Кабінет Міністрів України пропонує в два рази збільшити розміри судових зборів,про що
йдеться в урядовому законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сплати судового збору)", - повідомляють на сайті Коментарі.

Пропонується підвищити судові збори за подання заяви немайнового характеру, про розірвання шлюбу з 0,1 (приблизно 100 грн.) до 0,2 (200грн.) розміру мінімальної зарплати.
Із заяви про відшкодування моральної шкоди в розмірі до 5 мінімальних зарплат - 0,2, від 5 до 50 встановлюється збір у розмірі 5% від ціни позову, але не менше (300 грн) 0,3 мінімальної зарплати. Заява про компенсацію збитку від 50 і вище мінімальних зарплат обійдеться в 10% від ціни.

Заява кредиторів про порушення справ про банкрутство - 1% від ціни позову (суми майнових вимог), але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 10 розмірів мінімальних заробітних плат.

При подачі адміністративного позову майнового характеру, сплачується 10 відсотків розміру ставки судового збору. Решта суми судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог.

Джерело: Коментарі
Автор: Администратор сайта