Суперсучасні пожежні машини отримали МНСники Харківщини

12.11.2012 06:02 Влада
http://volgograd.bezformata.ru http://volgograd.bezformata.ru
Рятівники Головного територіального управління МНС у Харківській області отримали чотири спецмашини першої допомоги.

Цього разу їх власниками стали працівники  аварійно-рятувального загону Чугуївського, Ізюмського районів області та Київського району міста Харкова.

За словами начальника Головного територіального управління МНС у Харківській області Павла Одарюка, вони компактні і дозволяють вільно маневрувати навіть в умовах густонаселеного мегаполісу та оперативно реагувати на надзвичайні події, пов’язані з дорожньо-транспортними пригодами. Спецмашини укомплектовані сучасним та якісним обладнанням, а ще в комплекті маються інструменти для надання першої медичної допомоги при політравмах, переломах (укладка медична, ноші медичні).

-    За останні 5 років Харківський гарнізон МНС отримав 33 одиниці аварійно-рятувальної та пожежної техніки, з яких 30 було виділено Міністерством з надзвичайних ситуацій України та 3 - місцевою владою, - зазначив Павло Одарюк. – На сьогоднішній день на нашому балансі знаходиться майже 350 одиниць аварійно-рятувальної і рятувальної техніки, з яких більша половина експлуатується після граничного строку. Саме тому, модернізація нашого автопарку і надалі.   

Автомобілі мають 1000-літрову цистерну для води і сучасний водяний насос, який дозволяє під час гасіння пожежі подавати воду компактно з мінімальною витратою. Наразі всі спецмашини дієздатні та готові до експлуатації.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта