Третю партію меланжу вивозять з Харківщини

29.05.2012 09:41 Влада
Третю і останню партію компоненту ракетного палива меланж кількістю понад 715 тонвивозять з Харківщини.

 Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Даний захід відбуватиметься в рамках реалізації спільного проекту Україна-ОБСЄ, яким передбачалося вивезення з регіону 2 тисяч тон цієї небезпечної речовини, повідомляє сайт ХОДА.

За словами першого заступника губернатора, 28 травня у сховищі ракетного пального у селищі Шевченкове розпочалися заходи із завантаження меланжем та відправки 14 спеціальних залізничних цистерн. Ємності буде перевірено щодо придатності до використання і протягом декількох днів із дотриманням всіх технологічних норм завантажено вибухонебезпечну речовину.

 Планується, що до кінця тижня вантаж у супроводі воєнізованої охорони відправиться в Нижегородську область Російської Федерації на одне з оборонно-промислових підприємств, де меланж буде утилізовано в присутності представників ОБСЄ.

Меланж вивозиться за межі України трьома партіями. Наприкінці березня було відправлено перші 770 тон, 5 травня – ще 515 тон. Для проведення всього комплексу заходів щодо утилізації меланжу в Харківській області країнами-донорами було виділено понад 2,2 мільйона євро.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта