Три сільради хочуть об'єднати на Харківщині

17.07.2013 14:38 Влада
У будівлі Новопокровської селищної ради Чугуївського району – аншлаг, місцеві депутати зібралися обговорити концепцію реформування органів місцевого самоврядування.

Обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні були ініційовані Президентом України Віктором Януковичем.

Найчастіші труднощі у вирішенні питань – брак коштів. Один із раціональних виходів у такій ситуації  - об’єднання місцевих рад. Так, у рамках пілотного проекту навколо Новопокровської селищної ради планується об’єднати Есхаровську, Старопокровську та Веденську селищні ради. 

- Сьогодні Есхар у своєму складі має житлово-комунальну структуру, тобто селище  в змозі надавати послуги не тільки своєму населенню, а й тим, що знаходяться поблизу. Після об’єднання рад ці послуги зможуть отримувати мешканці Новопокровки, Старопокровки та інших селищ, - розповідає селищний голова Володимир Подколзін.

У Новопокровці сподіваються – це дасть змогу надавати жителям селища більше адміністративних послуг за місцем проживання. Так, через об’єднання рад, звільняються матеріально-фінансові ресурси, які можуть бути задіяні на вирішення інших нагальних питань.

Ще одна пропозиція – раціональне використання прибуткового податку.  Сьогодні в Новопокровці лише чверть прибуткового податку лишається в місцевій скарбниці. Ці 25 відсотків головним чином йдуть на утримання новопокровського дитячого садку та штату селищної ради. Депутати ж вважають за доцільне акумулювати половину цього податку на потреби місцевої громади.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта