Троє харків'ян готували жорстоке убивство підприємця з Донбасу - СБУ

28.01.2015 07:00 Влада
В рамках посилених антитерористичних заходів на Харківщині контррозвідка Служби безпеки викрила диверсійну групу, яка спільно з бойовиками із самопроголошеної «ДНР» готувала збройну провокацію проти мирних жителів

Як повідомляє прес-служба СБУ, провокації готувалися на замовлення російських спецслужб з метою дискредитувати сили антитерористичної операції на підконтрольних українській владі територіях.

Так, затримані три жителі Харкова, у яких було завдання - здійснити тяжкі злочини проти мирного населення в Донецькій області, переодягнувшись у форму українських військових.

Учасники диверсійної групи отримали вказівку прибути в Курахово Мар'їнського району Донецької області, де їх спільники приготували для них зброю і військову форму з розпізнавальними знаками українських військових.

«Після цього зловмисники готувалися пограбувати місцевого підприємця, жорстоко розправитися з ним і його родиною - це повинно було стати темою чергових замовних сюжетів на російському телебаченні», - додали в силовому відомстві.

У затриманих були вилучено два карабіни, гранати РГД-5, велику кількість набоїв.

Слідчі дії тривають.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта