Центр підтримки міжнародних проектів і програм створять на Харківщині

10.06.2013 10:20 Влада
http://pa.org.ua/ http://pa.org.ua/
На пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 20 червня, планується укласти угоду щодо створення Регіонального центру підтримки міжнародних проектів і програм.

Одним з основних завдань Центру буде надання інформаційно-консультаційної, методичної допомоги райдержадміністраціям, містам обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначив під час засідання колегії облдержадміністрації выце-губернатор Юрій Сапронов.

Також здійснюватиметься координація роботи із залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги.

Робота цього центру сприятиме зростанню рівня правої обізнаності та поінформованості про можливість участі в різноманітних конкурсах і грантах, що діють на теренах регіону, керівників територіальних громад і лідерів громадських організацій, впевнений голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Микола Тітов.

До речі, у поточному році суттєво збільшено обсяг співфінансування з обласного бюджету проектів конкурсу сприяння розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

Нині обсяг фінансування становить 2,5 млн грн.

– Створення Регіонального центру підтримки міжнародних проектів і програм, безперечно, є важливою справою, і ми в цьому всіляко сприятимемо, – наголосив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. – Спеціалісти Центру надаватимуть необхідну інформацію для участі в конкурсах і навчатимуть правильно готувати відповідні документи. Регіони Західної України вже тривалий час використовують ресурси міжнародної технічної допомоги і таким чином розв’язують нагальні питання.

Звісно, ці області розташовані поруч зі Старим світом, але відтепер і ми не лише візьмемо активну участь у цих конкурсах, а й будемо переможцями.

Довідка. Міжнародна технічна допомога Україні надається різними організаціями з 1992 року. В рамках цієї роботи здійснюється співпраця з 15-ма країнами, Європейським Союзом і більш ніж 20-ма міжнародними організаціями.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №68 від 08.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта