Центри соціальних послуг в форматі «Прозорий офіс» відкриються в Харкові — Юлія Світлична

14.04.2017 14:50 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
13 квітня голова ХОДА Юлія Світлична проінспектувала хід підготовки закладів до роботи.

За інформацією керівника області, Харків став одним з п'яти міст України, де реалізується пілотний проект.

«Цей проект здійснюється в рамках децентралізації і був ініційований Президентом України Петром Порошенком. Ми бачимо, що сьогодні на місця передається досить велика кількість послуг для того, щоб люди в будь-якій точці України могли скористатися ними в максимально стислі терміни і з максимальним комфортом», - сказала Юлія Світлична.

Вона повідомила, що на реалізацію цього проекту Кабінет Міністрів України спрямував 21 млн гривень. Центри надання соціальних послуг «Прозорий офіс» будуть розташовані на вул. Чернишевській, 55 і пр. Науки, 17а - у приміщеннях адміністрацій Київського і Шевченківського районів Харкова. Зараз у будівлях завершується реконструкція.

«Робота з прийому заяв і документів буде проходити в спеціально створених приміщеннях - фронт-офісах, які працюють за принципом «єдиного вікна». Зали вже обладнано. Тут можна буде отримати досить великий пакет послуг: це оформлення субсидій, пільг, різних соціальних виплат, нарахування пенсій і так далі. У «прозорих офісах» надаватимуть понад 230 послуг з усіх видів і напрямків, включаючи також адміністративні послуги», - пояснила голова ХОДА.

Метро в Харкові на Великдень: відомо графік роботи

Вона зазначила, що перевагою таких центрів є орієнтований на громадян режим роботи - без перерв на обід, некабінетна система обслуговування, що додасть прозорості роботі чиновників, а також буде сприяти зміцненню довіри мешканців до органів влади. Також передбачено електронне регулювання черги, забезпечено максимальну інформативність, створено умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями і так далі.

«У цьому офісі жителі зможуть здати весь пакет документів, і тут же - у максимально стислі терміни - отримати необхідну послугу. Для цього буде підібрано відповідний персонал і визначено чіткі стандарти якості надання послуг», - зазначила Юлія Світлична.

Глава області також нагадала, що до вересня планується відкриття регіонального Центру надання адміністративних та соціальних послуг, куди зможуть звертатися не тільки жителі міста, а й області. Також триває робота над тим, щоб центр був відкритий і для жителів інших областей. Планується, що ЦНАП надаватиме понад 400 послуг.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта