Цикл уроків про права дитини започаткують у школах

20.11.2013 15:26 Влада
http://wiki.saripkro.ru/ http://wiki.saripkro.ru/
Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини.

 Про це сказала голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо під час спільної прес-конференції з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком до Дня спільних дій в інтересах дітей - Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада.

«За два роки діяльності Уповноваженого з прав дитини відбулося багато зрушень у напрямку захисту прав дітей», - відзначила вона.

У свою чергу, Уповноважений Президента з прав дитини підкреслив, що Глава держави приділяє особливу увагу питанням захисту прав дітей.

«Малюкова смертність за останні роки знизилася на 27%», - сказав Ю.Павленко. У цьому контексті Уповноважений Президента наголосив, що Україна повністю виконала Цілі розвитку Тисячоліття, які, зокрема, полягають у зниженні на 2/3 показника малюкової та материнської смертності від базового 1990 року. Також він зауважив, що на сьогодні «це показник держав європейського регіону».

Водночас, акцентував увагу Ю.Павленко, практично кожне право дитини в Україні все ще потребує захисту.

«Дитина, яка знає та вміє користуватися своїми правами, є більш захищеною і здатною сформувати свої обов’язки по відношенню до інших», - наголосив Ю.Павленко. Саме тому, зауважив він, Уповноважений Президента з прав дитини розпочав цикл уроків про права дитини в загальноосвітніх школах і направив звернення до Міністерства освіти і науки щодо вдосконалення практики і формату викладання шкільного предмету про права дитини, імплементації положень Конвенції в усі предмети гуманітарного та природничого циклів у школах.

Автор: Менеджер сайта