Цьогорічні призовники відсиджуються вдома. За законом

30.10.2014 12:09 Влада
Осінній призов в армію для строковиків практично зупинений. При цьому не відпускають додому вже тих, які відслужили свій термін, - немає наказу.

Як роз'яснили в прес-службі Міноборони, військкомати поки не формують призовні команди і у військові частини їх не відправляють. «Ще 30 травня нам прийшло розпорядження Генштабу не формувати призовні команди до іншого особливого розпорядження. А його поки немає. Тому поки йде тільки підготовча робота: звіряння анкетних даних призовників, деяких направляють на медкомісію. Але призовники поки залишаються вдома - до цього розпорядження. Третя хвиля мобілізації закінчилася 6 вересня. Отже, зараз через військкомати оформляють тільки охочих служити за контрактом», - пояснив співробітник прес-служби МО Максим Праута.

В Генштабі призупинення призову офіційно не коментують. Але джерела в Міноборони пояснюють, що поки не звільнять в запас строковиків, що вже відслужили (а Президент Порошенко готовий оголосити демобілізацію тільки після встановлення миру на сході), нових солдатів призивати не будуть: для війни є мобілізовані і контрактники, а «зелену» молодь в зону АТО все одно не посилають.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта