Тюрін розповів про нерозкриті справи

08.07.2013 13:51 Влада
http://news.kh.ua http://news.kh.ua
На рахунку харківських правоохоронців залишилося ще понад 2 000 справ, скоєних минулого року.

Підсумки діяльності прокуратури Харківської області за перші півроку 2013 показали, що ефективність роботи правоохоронців підвищилася: збільшилася кількість направлених до суду кримінальних справ, а не розкритих стало менше. Таку думку висловив після підсумкової колегії заступник Генерального прокурора України Михайло Гаврилюк.

- Колектив прокуратури області працює професійно з великим навантаженням, оскільки з введеннням нового Кримінально-процесуального цілий ряд функцій, які раніше виконували інші правоохоронні органи, покладаються зараз на процесуальних керівників, - зазначив заступник Генпрокурора.

За його словами навантаження у прокурорів збільшується мало не щодня і сьогодні за статистикою, озвученій на колегії, на одного керівника припадає близько 101 кримінального правопорушення. Він також зазначив, що зараз приділяється увага завершенню справ, які були розпочаті ще до введення нового КПК. Адже в області у судах та у провадженнях залишилося понад 2000 справ, які мають бути розглянуті і вирішені до кінця року.

Як відзначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, регіон — у трійці найактивніших по Україні в боротьбі зі злочинцями. Показник реєстрацій правопорушень на 10 000 населення менший, аніж середній по Україні.

- Більше, ніж на 30 % зменшилася кількість умисних вбивств. Це результат плідної спільної роботи усіх правоохоронних органів, - зазначив Геннадій Тюрін.

Окрему увагу на колегії приділили темі корупції. По кількості виявлених фактів кримінальної корупції в регіоні показник вище середнього. 80 % проваджень було направлено до суду, завдяки своєчасному зверненням громадян.

Прокурор області окреслив, які напрямки роботи у прокуратурі стануть пріоритетними у наступні півроку.

- Сьогодні ми бачимо певні недоліки у роботі правоохоронних органів. Міліція йде шляхом документування менш тяжких злочинів, адже легше розслідувати прості справи і потім направляти їх до суду. А більш тяжка категорія злочинів, яка складає 50 % (крадіжки, грабежі, розбої), на початку року розкривалися мало, накопичилася певна кількість нерозлідуваних кримінальних проваджень. І одне з перших завдань — окрім розслідування нових злочинів, розібратися з нерозкритими злочинами, - зазначив Геннадій Тюрін.

Харківські прокурори збираються приділити особливу увагу питанню виплати заробітної плати, адже область - у трійці перших по сумі заборгованості заробітних виплат.

- Ми продовжуватимемо взаємодіяти з органами державної влади і займатися цими питаннями, а також соціальними виплатами, питаннями законності виділення земель, дотримання бюджетного законодавства, питання захисту бізнесу, захисту прав інвалідів, - підкреслив прокурор області.

Інна Пирлик

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта