У Азарова натякнули, що студенти низки вишів залишаться без стипендій

27.01.2014 12:22 Влада
http://xn----qtbefdicbgk9b.xn--p1ai/ http://xn----qtbefdicbgk9b.xn--p1ai/
Через силове захоплення Мінагрополітики викладачі та студенти аграрних ВНЗ можуть залишитися без зарплат та стипендій.

Через силове захоплення приміщення Міністерства аграрної політики та продовольства України було повністю дестабілізовано його роботу, - повідомляє “Урядовий портал”. Зокрема, під загрозою опинилася робота аграрних вищих навчальних закладів, яку координує департамент науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій. Так, 240 тис. студентів, викладачів аграрних ВНЗ не зможуть вчасно отримати стипендії та зарплати. Про це повідомив директор департаменту Сергій Кадигроб.

- З четверга на п’ятницю відбулося силове захоплення нашого Міністерства, чим повністю було дестабілізовано роботу як усього відомства, так і нашого департаменту. А це  − 240 тис. студентів і викладачів аграрних вищих навчальних закладів. Та їхні заробітні плати і стипендії. І є повна ймовірність того, що вони вчасно не зможуть їх отримати, −  повідомив директор департаменту.

Окрім того, за його словами, за подальшого блокування роботи Міністерства може бути втрачено контроль над умовами проживання студентів та викладачів ВНЗ. Так, через невиплату платежів може бути вимкнено світло та опалення безпосередньо в гуртожитках і вишах.  

- Окрім того, повністю паралізовано роботу комісій з розподілу коштів для підтримки фермерських господарств. Цього року виділено майже 30 мільйонів гривень на підтримку фермерських господарств. Проте ми не зможемо вчасно направити ці гроші фермерам, а вони не зможуть провести посівну кампанію, − зазначив Сергій Кадигроб.

Автор: Администратор сайта