У Богодухові уже діє прикордонний режим. Подробиці

11.02.2015 07:58 Влада
all.kharkov.ua all.kharkov.ua
З 10 лютого у Богодухівському районі Харківської області, який межує з Сумською областю, а також з Росією, ввели прикордонний режим.

Нововведення ввели з ініціативи харківських прикордонників, які поспішили заспокоїти місцевих жителів: з підвищенням небезпеки режим не пов'язаний.

Як пояснили в Харківському прикордонному загоні, рішення Кабміну додало повноважень прикордонникам. Відтепер вони зможуть виставляти в районі наряди, організовувати патрулювання, зупиняти машини для перевірки документів і багажу.

"Ми встановимо порядок в'їзду і виїзду іноземців. Будь-який громадянин, який приїжджає сюди і не є представником України, повинен бути готовий пояснити, з якою метою сюди прибув", - говорить начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук.

За його словами, деякі роботи в районі, зокрема - сільськогосподарські, місцеві жителі зможуть проводити лише за погодженням з прикордонниками.

Тим часом у місцевій РДА зайнялися забезпеченням спокою людей у зв'язку з прикордонним режимом. Місцева влада вже підготувала інформацію про нововведення, яку повинні викласти на офіційному сайті адміністрації.

За словами заступника голови Богодухівської РДА Валентини Яцюк, новий режим несе додаткову відповідальність лише для місцевих правоохоронців, які будуть допомагати прикордонникам стежити за ситуацією в районі.

По допомогу обіцяють звернутися і до активістів.

Так, будь-яку допомогу міліції та прикордонним загонам готові надати в місцевій громадській організації "Постові Богодухова". Хоча носити зброю їм не можна, а всі їхні дії обмежені спеціальним законом.

"Можемо зробити порушнику зауваження, в окремих випадках - затримати і доставити у відділення міліції", - пояснює активіст Антон Сербін.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта