У Добкіна розповіли про перспективу розвитку Інтернету та 3G у селах Харківщини

11.09.2013 06:00 Влада
http://www.day.kiev.ua/ http://www.day.kiev.ua/
У деяких віддалених населених пунктах Харківської області люди скаржаться на слабкий сигнал того чи іншого мобільного оператора.

Як забезпечити жителів області якісним і недорогим зв’язком, кореспонденту "СК" розповів заступник губернатора Харківщини Андрій Моченков.

– Мобільний зв’язок на території області надають усі основні оператори. Розвиток мережі покриття, а відповідно, і якості зв’язку, формується в головних офісах компаній, які містяться в Києві. Тому за зверненнями громадян і організацій стосовно якості зв’язку обласна адміністрація спрямовує листи в регіональні представництва компаній мобільного зв’язку, щоб ті вжили необхідних заходів.

Кор.: Які перспективи розвитку 3G-зв’язку та бездротового Інтернету?

– Є доручення Президента України щодо збільшення присутності мережі Інтернет у сільській місцевості. Розвиток зв’язку стандарту 3G, так само як і бездротового Інтернету, залежить від затребуваності серед споживачів. Крім того, сьогодні така перспективна платформа нового покоління, як 3G, монополізована, право на її контент має ПАТ «Укртелеком». Інші оператори ринку купують ліцензію в монополіста. Але інтерес до 3G-технології в Україні серед абонентів постійно зростає. Приблизно 20 % користувачів Інтернету користуються цією послугою. До кінця року в Україні обіцяють розпочати запровадження мобільного зв’язку третього покоління. А учасники ринку вже давно чекають продажу 3G-ліцензій і заявляють про готовність вкладати в це немалі кошти.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №107 від 07.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта