У харківських військоматах попри відміну призову стартує приписна кампанія

24.12.2013 10:48 Влада
http://zhzh.info/ http://zhzh.info/
За попередньою інформацію на військовий облік цього року мають стати 10,5 тис. сімнадцятирічних мешканців області.

Як повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства Оборони України, з першими днями 2014 року в Україні стартує приписка юнаків 1997 року народження при районних (міських) військкоматах. В ході цього загальнодержавного заходу сотні тисяч осіб чоловічої статі буде викликано до військових установ, де їх вивчатимуть на предмет придатності до військової служби.

Тільки на Харківщині юнаків, яким наступного року виповниться сімнадцять років, налічується близько 10,5 тисяч. На кожного з них у найближчому райвійськкоматі заповнять особову справу та видадуть приписне посвідчення.

- «Приписна кампанія-2014» проводитиметься з 3 січня по 31 березня. За цей час кожен юнак пройде повне медичне обстеження, складе тести та поспілкується з офіцерами РВК. В результаті чого, до кінця І-го кварталу ми матиме індивідуальні дані про придатність до військової служби та навіть розподілимо хлопців по конкретних родах військ, - пояснив заступник військового комісара ХОВК полковник Юрій Калгушкін.

З досвіду проведення подібних заходів у минулі роки в державі, масове прибуття допризовників до райвійськкоматів очікується з 14 січня, після завершення зимових канікул у середніх навчальних закладах. А вже до кінця лютого по близько 80-90% від загальної кількості буде прийнято рішення про придатність до військової служби.

- Раджу усім тим, хто отримає нашу повістку своєчасно прибути до РВК і представити необхідні документи. Адже, без приписного посвідчення стане неможливим вступ до інститутів чи коледжів, працевлаштування у бюджетних структурах тощо. Також нагадую, що за ігнорування наших вимог передбачені штрафи в розмірі від 85 до 255 гривень. У будь якому разі безвідповідальні дії тягнуть до, м’яко кажучи, неприємного спілкування з правоохоронцями, - пояснив полковник Юрій Калгушкін.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта