У Харкові затримали штурмовика ХОДА. Він дає зізнання (ФОТО)

12.02.2015 07:00 Влада
фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл. фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл.
У Харкові затримано чоловіка, підозрюваного у штурмі будівлі облдержадміністрації 1 березня 2014 року.

За даними Головного управління МВС України, встановлено, що 31-річний безробітний городянин, діючи спільно з іншими особами, прибув на площу Свободи в Харкові для участі в масових заворушеннях.

Як повідомив в соцмережі Facebook народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, затриманий - Макаров Олексій Юрійович, 1983 р. н.

"На одному з фото Макаров в зеленому береті застосовує насильство до одного з активістів Євромайдану. Тоді він явно був упевнений, що "Русский мир" вже близько", - розповів Геращенко.

"У той день, переслідуючи мету захоплення державної будівлі і дестабілізації обстановки в місті, підозрюваний разом зі своїми спільниками брав активну участь у вищезазначених протиправних діях. При цьому в руках він тримав прапор іноземної держави - Російської Федерації", - заявили в міліції.

Крім того, зловмисник голосно викрикував сепаратистські гасла і увірвався в державну будівлю, тим самим взявши активну участь у масових заворушеннях.

Протиправні дії затриманого підтверджені зібраними оперативними матеріалами, серед яких є також записи камер відеоспостереження з місця події. Дії підозрюваного кваліфіковані за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомлено про те, що він підозрюється у скоєнні даного злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Автор: Администратор сайта