У конвертаційному центрі у Харкові прокрутили кредитів на 25 млн грн

14.03.2013 07:32 Влада
http://e-crimea.info http://e-crimea.info
Харківські податківці викрили конвертаційний центр з обігом понад 25 млн грн. Над викриттям центру працювали 8 мобільних слідчо-оперативних груп, до складу яких увійшло 18 оперативних співробітників та 5 слідчіх.

Група осіб протягом 2011-13рр. з метою незаконної конвертації грошових коштів створили ряд підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності. Через ці підприємства здійснювалась незаконна конвертація грошових коштів переважно для підприємств Харківського регіону, маскуючи свою протиправну діяльність під легальний бізнес, повідомили у прес-службі податкової міліції ДПІ у Харківській області. 

Схема роботи “конвертаційного центру” полягала у наступному: підконтрольне підприємство ТОВ «Ю» надає «фіктивні» кредити підприємствам реального сектору економіки під заздалегідь завищені відсотки.

В свою чергу, підприємства - вигодонабувачі, сплачуючи вказані відсотки за кредитними угодами і мінімізують сплату податку на прибуток, шляхом безпідставного включення до складу валових витрат в декілька раз завищених відсотків.

В подальшому, шляхом придбання «технічних цінних паперів» у торговців цінними паперами та підконтрольних (підставних) фізичних осіб проводилось фактичне зняття готівки і повернення її замовникам, за винятком відсотків за “конвертацію”, шляхом передачі їх по ланцюгу задіяних фізичних осіб. Загальний обіг проконвертованих коштів склав близько 25,0 млн. грн.

Всього за результатами обшуків виявлено та вилучено грошові кошти на загальну суму 892 500 грн, а також печатки підконтрольних суб’єктів, чорнові записи та чорнова бухгалтерія. 

Вилученні матеріальні цінності та грошові кошти знаходяться в СУ ГУМВС України в Харківській області, як речові докази у кримінальному провадженні.

Автор: Администратор сайта